تماس با ما
- خیابان ولیعصر، خیابان رشت، جنب بن بست مطهری، پلاک ۵۹ (واحد پسرانه)
- ستاد ثبتنام مجتمع: 66174569-021
- روابط عمومی واحد ولیعصر: 66176013-021
- [email protected]
کودک لجباز به راحتی به حرفهای والدین خود گوش نمیدهد، ازکارهای زشت خود اظهار پشیمانی نمیکند و در مقابل سرزنشهای والدین بی تفاوت است. در این شرایط بسیاری از والدین از رفتار صحیح با کودکان آگاهی ندارند و از تنبیه بدنی برای کودکانشان استفاده میکنند اما این روش باعث میشود کودک لجباز عصیانگرتر شود.
راه و روش اصولی رفتاربا کودک لجباز
والدین نباید از افعال منفی برای منصرف کردن کودکان استفاده کنند زیرا افعال منفی برای کودکان قابل درک نیستند مثلا به کودک خود میگویند در اتاق ندود و او با خود میگوید پس اگر نمیتواند در اتاق بدود پس میتواند کار دیگری انجام دهد. بهتر است به او بگویند وایسا و از افعال مثبت استفاده کنند.
2. با کودک خود بازی کنید:
والدین میتوانند یک سری از آموزشها را در باب بازی به کودکان خود یاد بدهند و با شناسایی حوزه علاقهمندی کودکانهشان از این علاقهمندیها برای تشویق کودک به انجام رفتار خوب استفاده کنند. مثلا اگر تکالیفت را به موقع انجام دهی میتوانی با همکلاسیهایت به اردو بروی.
3- از موارد مورد علاقه کودک برای تشویق و ترغیب او استفاده کنید:
اگر کودک کار خوبی را انجام میدهد و رفتار پسندیدهایی را از خود بروز میدهد والدین میتوانند برای تثبیت این رفتار در کودک با چیزهایی که کودک به آن علاقه دارد او را تشویق کنند. البته این تشویق نباید مداوم و همیشگی باشد، زیرا کودک را شرطی میکند و فقط در صورت دریافت تشویق رفتار مثبت را از خود بروز میدهد.
4- با کودک خود احساسی رفتار نکنید:
اگر کودک از کاری مثل درس خواندن خسته شد و شروع به غرزدن کرد والدین نباید با او همراهی کنند وبگویند حق داری تکالیفت زیاد است و نمیخواهد انجامش دهی یا درمورد معلمش بدگویی کنند بلکه باید با کودک همدلی کنند و بگویند میدانم تکالیفت زیاد است اما تویک محصل هستی وباید تکالیفت را انجام بدهی، میتوانی کمی استراحت کنی و دوباره شروع به نوشتن تکالیفت کنی.
5- به کودک خود تفکر را آموزش دهید:
کودک لجبازبه عواقب کارهایش هرگز فکر نمیکند درمواقعی که کودک میگوید که نمیخواهد دیگردرس بخواند والدین باید کودک را به فکر کردن به عواقب کارش وادار کنند به اوبگویند که اگردرس نخواند نمره قبولی را کسب نخواهد کرد و ازدوستانش عقب خواهد افتاد. باید کودک را متفکربارآورند.
6- صرف انرژی هوشمندانه برای مقابله با کودک نافرمان:
والدین نباید درمورد مسائل کم ارزش مانند لباس پوشیدن با کودک خود جروبحث کنند بلکه باید انرژی خود را صرف موضوعات ارزشمندتر درمسائل تربیتی کودک کنند.
7- قدرت خود را در دست داشته باشید:
والدین نباید با کودک خود وارد بحث وجدل شوند زیرا این بحث ها به کودک قدرت بیشتری میدهد تا درمقابل آنها نافرمانی کنند و باعث میشود کودک لجبازترشود. پس در مواقعی که کودک سعی براین دارد که والد را وارد بحث وجدل کند، آنها باید از کنار کودک عبورکنند و به او بگویند که باید باهم درباره این مسئله صحبت کنند تا قدرتشان حفظ شود.
8- زمان مناسبی را برای صحبت کردن با کودک لجباز خود انتخاب نمایید:
والدین باید درشرایطی مساعد و آرام با کودک خود صحبت کنند و به او بگویند که خانوادهایی که در آن زندگی می کند دارای قوانینی است که باید از آن پیروی کند و این قوانین برای آزار و اذیت او نیست بلکه برای رشد و پیشرفت کودک است.
کپی رایت © کلیهی حقوق مادی و معنوی این وبسایت متعلق به مجتمع آموزشی مهارتی فردیس مهر است.